Thursday, December 16, 2010

da smpai

COKLAT ITU MENAWAN


baju yg aku order online da slamat smpai lastweek.

puas ati sbb kain dia lembut.

tp, xpuas ati skit sbb dlm pic manik lain wane ngn bju tp bile dpt lebih kurang.
xpela.bedal je.seyes, aku kene naikkn berat badan ngn cra yg sihat.bukan sbb pe, bju yg aku ordr ni dah size s tp still besa.kire xbape fit.family aku sme suh naikkn berat bdan bg nmpak nice skit.ok, aku akan cube masa dah tinggal xlama lgi ni..hu3..

tue je aku nk tulis.da lama xbuke blog rsa cm blur lak..ahaks..

okei.sekian.wslam.have a great day guys!!


p/s : yg lawaknye, bestfen aku da pakai bju ni time tunang dia haritue wane pink.aku ngn dia rahsia bli bju pe skali sama.tp mjlis dia dulu.confem sama ngn bju time dia tunang cume kaler je lain.aku gelak je dlam ati ;D

Saturday, October 30, 2010

just the way you are




Oh her eyes, her eyes

Make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair
Falls perfectly without her trying

She's so beautiful
And I tell her every day

Yeah I know, I know
When I compliment her
She wont believe me
And its so, its so
Sad to think she don't see what I see

But every time she asks me do I look okay
I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

Her nails, her nails
I could kiss them all day if she'd let me
Her laugh, her laugh
She hates but I think its so sexy

She's so beautiful
Oh you know, you know, you know
Id never ask you to change
If perfect is what you're searching for
Then just stay the same

So don't even bother asking
If you look okay
You know I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

The way you are
The way you are
Girl you're amazing
Just the way you are

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are


....aku suke lgu nie..perfect!! :)....

Thursday, October 28, 2010

bile xde keje.



salam.

erm.actually aku bru online after da lame xonline (ala,bru 3hari kot.hu3) ketika aku online nie aku pn menyelam smbil minum air.tgk2 n usha2 pe2 yg patut.
masalahnye pe yg ptt nye tue..jeng3..

mempersembahkan....

mstila aku akan usha oppa aku dulu.eunhyuk oppa cute!
당신을 사랑하십시오 ♥



ape lagi ek yg patutnye..ni die!



website bru aku usha.best fren aku yg gtau.suke tgk web nie.rambang mata aku wei.hi3.tp nape ek aku suke sgt usha web nie? and the answer is............



white or pink.sama chantek.sama lawa.

chantek.menarik ko mmg debom kn jubah ni.sweet sgt. *wink*


actually aku tgh usha2 bju sesuai tuk event nnti.event pe.aku xleh explain la kn.karang org kata beriye benor aih.bak kata pepatah, spt mendengar guruh di langit , air di tempayan dicurahkan.(smpat berpepatah lak ye)


dan pic2 lain yg aku rsa terpikat.membuat diriku nanar bile teringat.;



nie pn chantek2.argh.sukar tk membuat pilihan.owh,tidak!


okies.bju da cukupla kn.walaupun sbnarnye byk lgi tp xlrat nk upload.aku pn usha2 website n aku pn save pic2 yg aku rasa menarik n mberi aku ilham terindah.(pelik je dgr tp bedal je.hi3)


swit&nice

terbaek! aku suke gaya nie.nk copy&paste.hu3


suke sgt pic nie.
그것을 순전히 사랑하십시오


tue jela yg aku nk type&share wat masa ni.hi3.mmg xde keje kn.sbb tue tajuk bile xde keje.


see u next time.chow dulu.nak tdo.esk nk g keje.esk kene kuat skit kerja :p
have a nice day.wslam.daa..


....aku yg mmg xde keje....

Saturday, October 23, 2010

adik aku.post.aku.


salam.

erm.petang td sdang aku melayari internet tuk mengupdate blog aku, aku pn intai2ler blog my youngest sis -IDA @NURUL AIDAH BINTI SULAIMAN@MOK SU yg sengal.hu3.aku selalu gak intai2 blog yg aku suke follow, spt mber2 n adik-beradik aku.tp adik bongsu aku yg sorg ni mmg aku rajin gak la,mklumla dia tgh ade mood yg menggila tk berblogging,new blogger ngn semangat yg bru tk berblogging. (jgn mara ida.ahaks)

erm.topic utama tak masuk lgi ye.erm aku pn click la kt my sis pnye current post.topic couple.nice topic dan membuatkan aku tertarik, menarik kau mmg debom utk membaca ngn lebih lanjut.dlam ati tertnya2 - adik aku couple (mustahil kot) , adik aku teringin nk couple (erm, mustahil gak), pasal indie band yg namanye couple (rsanya adik aku xtau pn psl indie band nie,dia nasyid tau la..hu3) jdi tanpa melengahkn masa aku pn baca.stat baca, aku teruskn..teruskan membaca shingga abis. and at the end of my reading........

-----> aku rasa insaf.nape? sbb her current post yg bertitlekn couple membawa seribu nasiha yg perlu kita ingat ttg idup kita n kaitannya dgn MAHA PENCIPTA, ALLAH SWT ;p


antara ayat2 yg menarik perhatian dan membuatkan aku tersentap gak ar.hu3 ;


....memang tak syak lagi yang cinta sebelum kawin ni bawa kita dekat dengan dosa dan zina. OK. Andaikata lah kan dia akan kahwin dengan orang yang dia couple sekarang ni, percayalah. rumahtangga tu dah kurang keberkatan. ye lah kan. semua macam dah terbiasa, mana nak nikmatnya lagi. betul tak?....

---> pergh.pedas n panas tul statement adik aku mentang2la sek. agama.hu3


ayat ini juga ;


....kenapalah perlu nak couple-couple ni? serious la orang cakap yang mereka ni golongan yang tak matured lansung. tak fikir panjang. Tak ingat ke balasan Allah kat alam lagi satu? aduyai kawan2. tak payah malu kalau status diri tu single. OK. cuba la fikir. Allah nak selamatkan korang dari melakukan dosa dan zina. atau mungkin Allah nak korang sempurnakan cita-cita dulu. yelahkan. First thing first. korang, at least sikit la dah ke balas budi mak dengan ayah korang? sentiasalah bersangka baik pada takdirNya. Allah sayang lebih kat korang semua. BERSYUKURLAH. ^__^....

---> erm.seyes, korg yg couple tak terasa ke baca statement nie.aku pn terkecuali.tp btul kata my sis pn.cume yg lgi bagusnye aku rasa sbb pe adik aku keluarkn post sebegini...

*utk bacaan yg lebih lanjut please visit http://saatkumasihbernafas.blogspot.com ^^, (promote skit)

........

~adik aku bru berumur 18++. jadi mmg wajar pn dia pk begitu.xperlu couple2 lgi.
bru je merasa alam u.blaja pn bru sgt jdi pk blaja dulu k ;p

~dia dibesarkan dri form1-5 di sek.agama jdi environment n pengetahuan ttg keagamaan lgi tinggi dari kitorang n aku rsa xslah pn brkongsi pe yg dia tau.
her opinion from her point of view.
nice work ida.

as a conclusion...
TQVM khas tuk my lovely sis for this post yg membuatkn aku dekat lgi ngn ALLAH SWT ;p wallahualam..


.....aku yg sangat suke baca post2 adik bongsu aku kerna, membuatkan aku menginsafi diri.ameen....

antara anda n kesihatan.

salam.

erm,takde pn cume nk cite ttg kesihatan n link ngn rendah & tinggi.hu3.actually semalam firm tmpat aku chmbering didatangi oleh seorang medical officer ( i think so la kn) dr pantai hospital.dia nk wat medical check-up yg basic.hu3.dia kata tk wat survey ttg kesihatan rakyat msia.so kitorg yg berminat pn watla simple medical check-up meliputi;

- blood pressure; and
- urine test (cm ade amik dadah lak.hu3)

dan resultnye;

~aku mengalami tekanan darah rendah @ low blood pressure.
~bg urine test aku xpahm sgt yg aku phm antaranya thap kolestrol ok dlm bdn ok, gula pn ok, cume bab buah pinggang tahap sederhana mksudnye 10=30% ade problem. tp dia kata sbb toksik byk dlm bdan (ha,kn aku dah kata mmg byk toksik pn) hi3


so far so good. yg menariknye antara petua yg aku dpt time short brief psl medical check-up tue;

- by yg mengalami tekanan darah rendah;

a) jika tetibe rasa pening especially waktu pg2 rehat jap bru teruskn keje. (ni mmg slalu aku kene,tobat wei rasa nanar je.hi3)

b) kalu panas terik kalu leh gune payung sbb kemungkinan akan menybabkn anda rasa sakit pale n nk pitam (aku pnah gak kene, mati2 ingt migrain.hi3)

c) jgn amalkn seafood sgt, bykkn makan ikan.ikan yg terbaik tuk kesihatan (adoi, mujur aku allergic wpun kdg2 ngelat.hi3)

- amalkn byk minum air masak jauhi ais (mnde bese kn kite dgr tp ni yg sush skit nk prctice.kalu byk minum air masak tue xpe tp bab ais tue ssh skit, lgi2 skrg musim panas.kwang3)

- amalkn gaya idup sihat, kalu leh senaman n pelbagaikn sayuran dlam rutin harian jgn focus sayuran trtentu shaja.

- satu lgi, tdo biar cukup, kalu leh elakkn tdo lewat sgt sbb time kul 12 keatas sbnarnya tugas organ bdan kite tuk menyahkn toksik jd jika kita tdo lewat akan menybabkan toksik berkumpul n mngakibatkn kelemumur (serius, aku tak tau tdo lewat ade kaitan ngn kelumumur.hi3)

- last but not least, jika anda mengamalkn makan@minum oat (cm aku) kalu leh gune bhan seramik tuk minum atau makn, elakkn penggunaan aluminium atau plastik. sbb kite tak dpt khasiat yg penuh ;p


ok, tue je la setakat yg aku tau time short brief tue.saje brkongsi pe yg aku tau n bru dpt tau.
so, ape lgi amalkn gaya idup sihat!!



k, wlsam. have a nice day..

.....aku yg tgh berpk2 time bile nk exercise.ha3....

Sunday, October 17, 2010

kawin.




salam.

semalam,sempat aku, bf aku, yati n ida g wedding akma@classmate yati time LLB kat bukit beruntung.actually, yg kat cini belah laki punye tp sebab belah pmpuan wat kat kuantan, ramai mber cini yg xdpt dtg sbb jauh jd akma kata dtg belah laki pn xpe.

so,memule rancang naek 2 kete.aku n bf, yati n ida.bukan pe takot lambat sbb bf aku dri banting.tp bile discuss blik naek 1 kete je.bf aku smpai dlm kul 11.amik ida kat blok a (xtau pn selama ni duk kat mentari court gak cume blok depan.hi3) n then amik yati kat kg lindungan terus gerak.

kalu berpandukn pelan kat kat kawin tue.senang je.msuk highway plus straight exit bukit beruntung.erm, mmg betul la senang directionnye cume nasib agak xbaik, de accident otw tue.jauh gak la jammed.mau 3km kot.sori ye awak! cian awak jammed.tensen.hi3.

alhmdulillah.selamat smpai dalm kul 1lebih.ingatkn terlepas sanding sbb tulis kul 12.30tghari tp mybe sbb jammed jd postponed ke kul 2.kire xterlepas lg sanding.ameen.everything happen wif reason kn.jd pas makan2 tunggu pnye tunggu xsanding lagi.ktrg da byk kali minum air tuggu sanding.akhirnya, kul 2.20 pengantin masuk tuk bersanding.pas sanding, snap2 pic pastu ktrg gerak blik dalm kul 3ptg.

*rojak disana sungguh sedap.superb!


antara pics yg smpat kitorg snap;

yati, ida n me! berposing ngn bunga manggar sebelum masuk dewan.hi3


yati n ida berposing.



me n yati ;p

~walaupun perjalanan agak pjg memandangkn jammed tp alhmdulillah gembira di sana.
~congrats akma n bakhtiar.moga berkekalan hingga akhir hyat.ameen.
~to fadzrul, thanks a lot my dear for everything ;p
~to yati n ida.best dpt jumpe n borak2 korg!

..sekian.wslam..


...aku yg gembira dpt spent masa ngn bf + my fren...

Thursday, October 14, 2010

coret moret minggu ini

salam.

erm.actually too many things to share with u all.but i just write what had crossed my mind rite now kn la.ape yg terlintas tulis.ok gak tue :)

isn.

hrinie bermule ngn baik.drive to office as usual.although i try my best to not come to office early but like we know we cannot predict how's the traffic will be kn.kdg2 keluar awal takot jammed molek lak perjalanan nye.kuar lmbt takot tersampai awal, suddenly jammed lak.what to do.? aku kmbali ngn semangt bru setiap hri isn.slalu pk kene kebal time chambering.ape nk jd2la.its still a learning process kn.tetibe aku dgr bising2 dr bilik 2nd boss.i know something wrong somewhere.n its relates to me.spt yg dijangka,b4 blik PA by master jumpe aku personally and tell me what actually going on and what mistakes i had done.aku begitu cuak.sakit pale aku.mane nk studi tk exam.mane nk pk takot kene marah.diorg just kata be prepare la kene bambu.


selasa.

juge bermule ngn baik cume perasaan takot still ade.wat2 hepi tp dalm ati tuhan saje yg tau n nk dekat2 lunch my master pggil aku msk conference room.dlm tue aku kene bambu kaw2.tahap gaban wa ckp lu la.tp alhmdulillah mybe sbb da mentally prepared dah mohon kat Allah kata aku redha.mmg slah aku.cume tabahkn ati aku.alhmdulillah time kene marah xrasa nk ngis walaupun aku mmg cepat ngis @ kememe.hi3.berakhir ngn xbaik.malm trpkse berjaga tuk studi.exam hri khamis.


rabu.

agak tertekan.kene stay up studi.bgn awal.kene kejar LRT n smpai bar council b4 7.30am.kalu x xleh masuk ethic lecture.mmg kene kuat semangat.rsa cm xcukup tdo.rasa cm ilmu tak penuh lg.rasa cm tak familiar lg ngn manual tue.mmg tertekan.tp still need to focus time lecture kn.ameen sme topic dpt input cume satu topic yg cm agak membosankn.speaker tak try to berinteraksi ngn pupil.asyik bg lecture.sme da ngntuk.lpas lunch lak tue.selamat la.tp alhmdulillah berakhir ngn baek walaupn sampai umh akak lewat n tensen cari parking.


kamis@ today

bermule ngn tenang.gerak dr umh kul 6suku.g umh yati saing dia g taman jaya.naik LRT dr situ g masjid jamek berjalan ke bar council.sebelum tue breakfast di McD.my faberet beb.hi3.bile masuk dewan rasa sgt tegang.bace note pn cm da xmelekat kat kepale otak.just feel like Im already lost at this point of time.what to do?? just try to read again n again.when the exam start I've try my best.cume 1 Q yg betol2 rasa lost.yg lain ade gak ide walaupun xbpe tau betol ke x.erm, lpas abis exam.seyes malas nk pk.tak larat.ngantuk.tp kene g lunch kat kelab diraja selangor.within walking distance.tetibe di saat itu sungguh ramai kelibat budak2 lelaki mahupun perempuan memakai blazer itam, berbaju hitam putih melintasi jalan di masjid jamek menuju dataran merdeka.hi3.lunch was ok.dah lpar bedal je kn.pastu balik umh.


yg best pasl hrnie.

dpt jumpe mber2.bergelak ketawa hilang tensen.masing2 byk mende nk cite.hi3.sekurang2nye terubat rindu nk borak2.


and now....aku tgh berblogging.still blank rasa pale otak ni.malas nk pk pe2.kene tdo awal.esk nk g keje.kene kuat smangat esk.efa, chaiyOo!!


bak kata member aku;

"kalu rasa xleh kne marah, duk umh takyah chambering"


"masa chambering biasela kene marah, kurang2 ko da kebal pasni jumpe org plig teruk cmne pn, da de experience cmne nk deal kn"

" blaja la byk2 time chambering, blaja n kutip pengalaman sebanyak mungkin
walau perit cmne pn."



~seyes, kadang2 ayt2 ni yg jadikn aku kuat.think positive and just ignore pe2 yg tak patut :)


doaku moga Allah permudahakn urusan ku sepanjang urusan chambering.ameen.to my family thanks a lot for everything.really miss u all.wsalm



Tuesday, September 14, 2010

selamat hari raya

selamat hari raya...maaf zahir batin kepada semua..

raya tahun ni ktrg raya kat jb..persiapan bese2 je sbb seme blik last minute..umh pn still xhias btul2 lgi bru hias tipu2..ha3...pe2 selamat hari raya...xtau nk taip pe dah..sbb menikmati cuti raya lgi..malas nk pk mende yg berat2...hi3..okies, daa n wslam..


....aku yg mengucapkan selamat hari raya...

Saturday, August 28, 2010

blaja dr kesilapan


salam..

hrinie sbtu bersamaan 28 Ogos 2010..cuti ye weekend..tp dis week cuti lama sikit sbb smalam nuzul quran so sgor cuti..kire cuti pjg la..hi3..erm..sbnarnya bkn cuti topik utama saya..topik utama saya ialah........................->

blaja dr kesilapan..

actually, since aku stat chmbering until now..my work more to litigation..erm,rasanya yg lebih tepat mmg aku ONLY deal with litigation matters...its ok pn sbb aku mmg xbpe minat sgt conveyancing matters..tp lawyers kat firm tue kata better blaja wlaupun sikit time chambering coz during 9months ni la nk blaja sgalanya selagi leh blaja..tp nampak gayanye memg aku akn totally under litigation..hi3..xpe pn sbb conveyancing dpartment cm ngeri je..staf2 nye ngn dat department amat mengerikan..ha3..why?? sorry, no comment please..kwang3

so, since aku dh under litigation so aku akn deal with most of the litigation documents..cam biasela summons, pod, writ of seizure n sale, sepina n macm2 lgi..mujur de mentor aku yg sgt berkebolehan..thanks kak eila..hi3..so pada suatu hri aku diberi tugas utk prepare summon..erm,dalm ati kata owh summon..xdela rasa tnsen pun sbb sebelum ni aku dh penah pn wat summon n diapprove leh bos..tp dis file pelik sikit sbb client xleh nk provide all the related invoices..erm..tnye pnye tnye senior ltigation clerk suh call client..so aku pn call wlaupn nervous tahap gaban sebb client ni bermacam2 rgam..hu3..aku call dia dah agk hangin sbb kata ktorang delay nk wat summon dia..the problem we cannot proceed coz related invoices not with us..aiyaa..sush mau explain sama ini org..fine, perbualan kitorang lebih kurang..cmni la..:-

me : hello, afternoon my i speak to ms joyce please..??

receptionist : who's there?

me : efa from TKS & Co..

receiptionist : ok, wait a minute..after few minutes.....

me : hello, ms joyce, im efa form TKS & Co. regarding your claim against........actually we are now preparing summon for your claim but we faced some problems..we noted that there are a lil bit differences between the amount stated in the statement of acc and the invoices itself..why?
ms joyce : owh, the def had made some payment to that...

me : so can you forward to us the documents that shows all this transaction..??

ms joyce : aiyaa..its been a few years ago..how could i provide to you the documents??

me : but, ms joyce we afraid that we will facing problems with ur claim in future...
ms joyce : ei, previously our company facing same situation, but our claim still success what..!!

me : but i think u still need to provide all related documents..
ms joyce : i said earlier kan yg i can't provide u with all related documents..!!
me : nver mind la ms joyce, i will talk to my lawyer and will contact you again..tq..
ms joyce : already hang up the phone...


urgggh...dis women had no manners!! org nk tolong dia layan cm hampeh..siot je...
dah, aku mls nk ckp..aku ckp skit pnye baik, lemah lembut..berbudi bahasa skali dia leh jawab cm hampeh kat aku..ei..aku kalu ikot ati mmg nk letak je phone tp agak2 ar tmpat aku tue tul2 depan bilik 2nd bos..mampuih den kalu wat cmtue sbb pe?? customer is always rite.!! rite la sgt...!!

ok, da abis cite psl client..aku pn prepare summon..actually dah dkat sebulan lebih kot tertangguh.dulu dia xforwardkn invoices just bg statement of acc..call pny call, minta pnye minta nk dekat 3minggu bru dpt invoices tue seme..abis cmne..bile lmbt kata lawyers saje delayed mkn duit client..ei xpahm tul aku...skrg cite pasl summon lak, 2nd bos kata kat aku efa why lama sgt prpare saman for this file? pg2 da kene marah..aku pn explain, nak takot pe setiap yg aku wat aku catit siap date time bile aku call client, invoices mane yg problem..amount mane yg slah n btol..tp dia bkn nk dgr ckp aku pn..biarje la aku just print sbb dia kata nk rfer to my master..fine..aku print je la..

elok lak few days after dat, file yg sma blik pada meja aku..ei, bukan nk bg depan2 duk main letak2 atas meja lak..yg aku hangin je, aku dah kata saman ni bkn finalize sbb problem ngn invoices so draft pn aku dah print highlight mane yg spatutnye..dia gak suh print bile aku kata cmtue..tetibe...ape yg aku dapat adalah.......>

nie smannye..memule aku wat diorg suh refer kat ssm doc..aku ckpla mmg de dua address, for registered n business address tp sma..diorg kata ikot je bulat2..aku pn ikot..tp tgk pe yg diorg tulis..?? xleh tulis elok2 ke amoi..haiya...

nie actually kos2 yg berkaitan..ade ke tnye soalan how to get dis amount..elllo aku refer la subordinate court rules..xknla aku nk sedap2 je letak..aiyaa..takkn dah print nk tulis kot kt sebelah tue..i got dis amount from subordinate courts rules page....aiyaa amoi...

nie pling lawak..aku dh byk kli refer kat diorg time nk wat saman nie n key in invoices2 ni..diorg kata mmg wajib de 4column suddenly pe yg aku dpat blik?? komen yg sgt membina..ha3

erm..sekian..actually bkn nk kata aku nie btul tp style firm aku chmbering nie mmg kene melalui pelbagai counter kastam ye yg perlu dilepasi sblum leh print..tp aku wat dono jela..dahla xgtau checked by whom..takot ke pe..tapi ape yg aku wat?? jeng3...

aku saje je, pg2 aku dpt blik docs nie aku tunjuk kat mentor aku la kn, senior litigation clerk yg pantau aku..dia terkejut tgk cmtu gya sekali, so aku tau bkn dia yg wat..lgpun aku tau hand writing akak tue cmtue..fine aku blek pnye belek dah tau sape..amoi yg cerdik lgi berwibwa PA my mster..yg aku pelik, dia pnye tugas xdepn kaitan ngn aku pnye tugas = litigation matters la kn..tp nk wat cmne..bile masa dia amik docs nie pn aku tak tau..sabr jela..aku wat psiko je, gelak2 tgk pe yg dia komen..ha3..

itulah kisahnye..seriously, i'm eager to learn as many as i can during my chmbering..but please give others some respect ^^, rupenye gosip pnye gosip amoi nie mmg kalu leh sme keje org dia nk tgk..sukeati la wei..lgi byak keje dia kot..hi3..yg penting aku wat keje aku n siap on time..teeet....

okei..wslam..see u all next time kalu aku rjin..ha3...have a nice day!!


....aku yg kene kebal ketika chmbering n wat yg terbaik!!....
moga Allah berkati n permudahkn urusan aku..ameen...

Sunday, August 8, 2010

lama suda..

salam..

lama suda tidak ku update blog aku...

bru harinie berkesempatan..

ingin ku ktakn disini yg kemungkinan aku tidak lgi aktif dlm mengupdate blog..cume di fb sahaja..hu3..

semuanya gra2 kesuntukan msa..blik keje, rajin buke fb kalu x..settlekn pe yg ptt n then tdo..dan hari2 berlalu dengn rutin yg sma..agak membosankan tp aku rsa lama2 aku akan jd biase..lama lg kot..bru sebulan berlalu..ade lgi 8 bulan tuk aku hbskn chmbering..

moga2 dipermudahkn urusan oleh Allah..insyaallah..moga aku tabah hadapi dugaan di hari2 yg mendatang juge..

just work smart n pray for the best in future...ameen...

see u next time...wslam..have a nice day ^^,


...aku yg tidak cukup masa utk meng'update' blog aku...

Sunday, June 13, 2010

I wanna be a bilionaire ^^,




I wanna be a billionaire so freaking bad.
Buy all of the things I never had.
I wanna be on the cover of Forbes magazine.
Smiling next to Oprah and the Queen.
Oh everytime I close my eyes I see my name in shining lights.
Yeah a different city every night oh I swear the world better prepare for when i'm a billionaire.
(Travie McCoy)
Yeah I would have a show like Oprah I would be the host of.
Everyday christmas give Travie a wish list.
I'd probably pull an Angelina and Brad Pitt and adopt a bunch of babies that ain't never had shit.
Give away a few mercedes like here lady have this.
And last but not least grant somebody there last wish.
Been a couple months that i've been single so you can call me Travie Claus minus the ho ho.
Ahaa get it.
I'd probably visit where Katrina hit and damn sure do alot more than FEMA did.
Yeah can't forget about me stupid.
Everywhere I go imma have my own theme music.
(Bruno Mars)
Oh everytime I close my eyes I see my name in shining lights.
Yeah a different city every night oh I swear the world better prepare for when i'm a billionaire.
Oh oh oh oh when i'm a billionaire.
Oh oh oh oh.
(Travie McCoy)
I be playing basketball with the president.
Dunking on his delegates.
Then I compliment on his political etiquette.
Toss a couple milli in the air just for the heck of it
But keep the fives, twentys, tens, and bens completely separate
And yeah I’ll be in a whole new tax bracket
We in recession but let me take a crack at it
I'll probably take whatevers left and just split it up
So everybody that I love can have a couple bucks
And not a single tummy around me would know what hungry was
Eating good sleeping soundly
I know we all have a similar dream
Go in your pocket pull out your wallet
And put it in the air and sing
(Bruno Mars)
I wanna be a billionaire so freaking bad
Buy all of the things I never had
Uh, I wanna be on the cover of Forbes magazine
Smiling next to Oprah and the Queen
Oh everytime I close my eyes I see my name in shining lights.
Yeah a different city every night oh I swear the world better prepare for when i'm a billionaire.
Oh oh oh oh when i'm a billionaire.
Oh oh oh oh.
I wanna be a billionaire so freaking bad

...just nice song to listen :)...

Sunday, May 30, 2010

cute pics.efa love it.




suda settle kah??

salam..

just nk gtau BANYAK lagi mende yg spatutnye da settle tp malangya TIDAK settle2 lgi..why?? how?? when?? nk disettlekn pn sya tdk dpt menjawabnye dgn jelas..kerana sya pn xjelas bile akn settle mende2 nie..hi3

semenye di bwah stu label..attachment di firm...

spt post aku sblum ni aku insyaallah akn wat attachment stat 1st june yg bersamaan dgn lusa ye..tp di saat nie aku smpat lg berfacebooking di umh sewa aku di shah alam..aku sepatutnye skrg sdg sibuk packing brg2,msuk dlm beg n kotak2 segala khazanah time blaja..utk memudhkn aku pindah esk..tp pindah ke mane yg aku xdpt jawb tue..hi3..umh sewa still xsettle lg nie padahal lusa insyaallah stat attachment..dahla kene kaji jaln dulu ke dtaran prima tue..penah pg pn skali je time interview hrtue..erm..wish me luck guys..!! serius cm bidan terjun cume aku bukn bidan n aku xterjun..ha3..

tue jela yg xsettle dn sekaligus melibatkn mende2 lain..sabar jela..chaiyOo efa..!! by tomorrow morning, i must done wif all things yg dh siap packing...yaarrr!!! aku MALAS!!

...sekian..aku yg mmg pening...


*mjur la de pengubat rindu...
*efa is currently listening to bonamana by suju !!


and kebahagiaan dlam perpisahan by shahir...ngeee...i like!!




~~~phew....

Saturday, May 29, 2010

aku mau cuti!!!

slam..

insyaallah,if tiada aral stat 1st june aku akn wat attachment kat firm kt dataran prima..erm,serun gak rsanya..ntah guane gaya ntah nnti..yg psti sedang rakan2 ku yg lain enak menikmati cuti aku da stat attachment..ralat gak sbb rasa xpuas lg cuti..yarrrr!!! tp xpelah,kene rajin skit cri duit wat simpanan tk hri mendatang..hu3..

mudah-mudahan diprmudahkn urusan oleh Allah...ameen..chaiyOo...

umh sewa pn xsettle lg..ape daaa....

okla,bye n wslam..have a nice day...

...aku yg xpuas cuti...hu3

Monday, April 26, 2010

gudluck guys

Myspace Comments
Myspace Comments



salam..

to all my friends wpun final exam already started wif 2 papers...


still, aku rsa tak terlewat to wish gudluck guys in our final..


wish u all best of luck :) chaiyOo!!


moga dipermudahkn segala urusan oleh Allah..


ameeen...


...aku yg brharap apa yg diusahakn selama ini diberkati...ameen..


Sunday, April 18, 2010

gaya idup sihat !!!


akhirnya setelah sekian lama planned tpi xpenah jd..kekadang pegi tutup..

harni pada 18 april 2010 bersamaan hri ahad..aku n bf aku selamat g bukit cerakah shah alam..yea!! actually, dh lama giler plan xslah aku de la setahu
n yg lepas...hu3..xpenah jd..aku yg beriya ajak dia, selama ni dia asyik tnye je bile nk g..alhmdulillah..dpt gak g..aku pn mmg tunggu saat ni sbb xsabar giler nk kuarkn peluh..maklumlah sebelum ni dlm clas asyk air-cond memanjang...badan pn dh sengal2 sbb xberpeluh..xsiht..toksik byk dlam bdan...

frankly speaking,aku tul2 hepi sbb ;
1. dpt kuarkn peluh setelah lebih kurang 3
km ktrg berjalan..sbb basikal da abis..hu3
2. dpt spent masa ngn bf aku sebelum dia g posting bln 5 ni...
3. dpt hirup udara segar yg da lame aku xsedut aku rsa...menikmati keindahan alam...best!!
4. dpt released tnsen studi for final exam

random pics ktrg kt sana..
(◡‿◡✿)







...aku yg hepi..hu3

...

akhirnya...

semenye berakhir ngn baik...syukur alhmdulillah..

sesungguhnya dugaan mengajar kite mendekati Allah..

ape pn yg berlaku pasti ade hikmah yg Allah fikirnkn terbaek tk hambaNya..

moga hidup kita sentiasa diberkati..ameen...


.....aku yg mule menginsafi diri....

Saturday, April 3, 2010

maybe its time for miracles??

macam2 hal

salam..erm..dh lama gak la aku xupdate blog nie..bukn pe,walaupn de time skit2 tp aku kene tul2 de ide bru leh krang post tk blog aku nie..aku kn cerewet..ha3..whatever la..yg aku nk gtau nie antara bingkisan kisah2 idup aku spnjang 2minggu nie..erm..macam2 hal..

1. byk sgt keje menimbun menanti saat utk disettlekn oleh empunye diri (aku la tue kn)..mkn dekat final,mkin byk keje..bersilih gnti tul..aku mmg xleh bla..nk wat cmne, kene sacrificed la kn sbgai seorang student..schedule tk next week ;

monday
*hntar opinion writing - thanks to peah,kak d n heikal

tuesday
*hantar decree nisi family + mock trial magisterial skills (klas malm)

wednesday
*viva file corporate wif mr lingam [ahd bru nk discuss ngn firmates]
* kene submit file corporate azlina ttg POA..yg ni aku mmg blur..xtau nk stat cmne..aish.
ter'stuck' aku di situ..
anyone can help me???
urgggh..suddenly, i hate wif life of LLB wlaupun aku tau dlam msa kurang dr sebulan aku akan mule merinduinya...erm...tp xnak pk yg sedey2..xsuke3..!!!

thursday
*test civil (aku mmg xbace pe lg..adoi,tau kene studi tp baca xmsuk2..
tul ke aku xleh work under preasure??? erm...

*quiz bm + submit assignment individual bm

friday...
*wat sementara nie tak tau lagi..

tp yg pasti, keje yg menanti bak kata lecturer2 aku...file individual corporate azlina, test evidence, test civil (if necessary), record video tk cta...yeaa!!! dtang la lg keje..jangn malu2 k..aku mmg suke sgt wat KEJE ni...hu3

ini bermakna lepas habis minggu dpan,just 1 week left b4 final..great!! aku serius have no ideas about my study dis sem..waaa...tensen tul..mmg LLB part2 xbyk sgt keje cm part1 tp preasure lg maha hebat...ntahla..

~ya Allah kuatkn semangat hamba - MU ini..ameeen...


2. lmpu bilik terbakar n kene pau keterlaluan oleh pcik maintenance..yaaarrr!!!

! danger !

dua hari lpas lmpu bilik aku terbakar..aku try cal pcik tn.umh dia kata cal pcik maintenance, merangkap kwn dia..aku pn call, hri pertama dia xdtg,semalam pn xdpt dtg..kata umh dia jauh kat meru..abis ape yg aku leh wat..dh pakcik tn umh tue suruh cal dia..part pling best bile dia dtg pagi nie tukar lmpu ,kene byr RM 4O..ape ke hal pcik oi..ktrg nie dhla student..ya Allah aku mmg terkejut beruk..tp nk wat cmne..just pk dia dh tolong ktrg kn..anggap sedekah wpun terasa tak adil..di saat akhir sem, ngn duit yg makin kurang kene pau cmtue lak..pakcik apa yg saya leh doakn,moga hidup pakcik sentiasa dimurahkn rezeki..ameen...yg aku sakit ati, ktrg minta tolg maintenance sbb lmpu tue tinggi sgt..slahkh aku n roomate...yaaa!!!


3. penyakit mengerumuni diri


aku sedia maklum ngn keadaan diri yg wlaupun sush kene sakit tp bile kene sakit lmbat sembuh..jd aku cube sedia upaya mengelakkn diri dr terkene penyakit2 yg leh memudaratkn..tp ape daya aku bile terkene gak..
tapi kn..
org kata kalu kite sakit, Allah bg peluang kita insafi diri sendiri n Allah nk ampunkn dosa2 kite..wallahualam..
antara penyakit yg mengerumuni diri..

*ulser dlm mulut, dh seminggu xbaik2 <----Allah suh jgn bnyk bercakap dr wat keje nie...
*demam <----mjur smpat demam 1hari je,lepas tue mmg aku pulun makn panadol,minum 100 plus byk2 supaya jgn melarat..alhmdulillah dh kurang demamnye n beransur pulih..
*sakit leher sbb terslah tdo <---seminggu gak ar tak baik2..wlapun dh guna salonpas byk2, spu minyak angin..alhmdulillah..dh ok sikit tp kekadang still rasa sakit..erm..

~byk2 istighfar efa...astagfirullahallazim...

tue je aku nk cite..sungguh xmenarik..sepanjang 2 minggu nie..tpi idup mesti diteruskn kn..lumrah idup la kn..ade yg manis,ade yg pahit..tp aku confem peristiwa2 pahit nie akan menjadi pengajaran n kenangan yg kdg2 wat kite lebih matang mghadapi hari yg mendatang. <------pergh..ayat xleh bla..ha3

------------wsalam---------


...aku yg ntah pe2..hi3...

Saturday, March 27, 2010

cinta ini

cinta ini by siti nurhaliza




Betapa Engkau Menyintai

Agungkan Aku Bagai Seorang Puteri
Selalu Kau Puja Diriku Ini
Melayang Aku Tak Memijak Bumi

Namun Terkadang Ku Rasakan
Apakah Sikapmu Tak Berlebihan
Aku Wanita Tak Sempurna
Bukan Sekilaunya Batu Permata

Marilah Bersama Jalani Cinta Kita Apa Adanya
Saling Mengerti Dan Sudi Menerima
Kita Manusia Biasa
Marilah Menjaga Kesucian Cinta Rahmat Yang Kuasa
Saling Berpadu Hati Untuk Berdua
Dalam Dakapan Mesra

Nikmati Suka Berbagi Duka
Seiring Denganmu Aku Bahagia
Genggam Jemari Dan Berjanji
Setia Selamanya Sampai Akhir Nanti




even though aku xminat sgt ct ni tp lgu2 dia aku suke..kebyakknnye best..hu3..
lgu cinta ini lirik dia best :)


..aku yg suke lirik lgu nie..really swit n touching...

Friday, March 26, 2010

Saturday, March 13, 2010

ok fine!

salam..

kelmarin result spm kuar... time aku tngok brite n bca paper tulis spm kuar kelmarin aku dh teringat kt adik bongsu aku..yela,dia msti tak senang duduk..sedangkan time cuti pn sikit2 teringat psl result spm..risaula,takutla..smpai aku xtau nk ckp pe..

malam sbelum result spm kuar dlm kul 3pagi de msg msk..aku yg tgah mamai2 nie pk spela ghajin benor msg time2 aku tgh tdo nie..dhla aku mmg pntang org kacau time tdo...bile aku read ghupenye dr adik bongsu aku tue..msg dia lebih kurang begini;

"salam...korang,esk result spm ida kuar..doakn ida ye"

aku hnya bls..tawakal n redha..tue pn rasanye ejaan tunggang terbalik mklumla time mamai..ha3..

berbalik pada cite asal, ari khamis aku berdebar2 sih..tunggu je msg masuk..dlm lebih kurang 10lebih adik2 classmate aku or sedare mare diorang dh gtau dpt spm bape..aku senyap je tp dalm hati dup dap..dup dap...dlm tengahari adik bongsu aku msg..

"ida dpt 4A je..sorry hampakn korang.."

aku seriously tak percaya lgsung..menipu adik aku nie..yela,bknla nk bangga tp adik aku nie alhmdulillah mmg bijak skit dr ktrg..upsr straight A, pmr pn straight A n ktrg seme budget dia dpt bgus spm..mmg terkejut beruk time dia kata dia dpt 4A..aku je bls, dpt bape sbnarnya..dia snyap..maun tul adik aku nie,aku dhla berdebar2 leh main2 ngn aku lak..aku wat bodo jela,tak yah tunggu lma sbb ayh aku confirm akn call aku bgtau result dia..time clas evidence kul 2..ayh aku call tp aku trpksa reject sbb dlam clas, pastu msg masuk..ayh aku kata,

ipah, ida dpt.....A....B....

ok fine lg..dlm bpe minit after that, angah aku lak msg

"giler ah, ida dpt.....A...B siot" ~ sempat lgi taip siot akak aku nie,dhla bru je pas bersalin..hi3..

aku sengih je, dh tau adik aku tue mmg kuat menipu sikit n suke pekena org..
ngn aku xbpe brani sgt sbb aku nie keras pale..ha3..(xde kaitan ngn subject matter pn)


tau adik aku dpt bape spm...? ok fine,dia dpt 10A 1B...!!!

sengal je ida,awat terer sgt ni..hi3..tp,aku tmpang gmbira n syukur Allah dh makbulkn doa dia..ameen...


pesan aku tk ida,
"moga ida berjaya dlm pe jua bidang yg diceburi n moga Allah permudahkan segala urusan ida...ameen"


...aku yg sgt hepi adik aku dpt cemerlang, gemilang,terbilang pnye result..

Tuesday, March 9, 2010

malang tidak berbau

salam..

malm td,lebih kurang kul 8 lebih ktrg dikejutkn ngn bad news ttg one of our fren had involved with an accident...its rahim..sbnarnya rahim nie clas sebelah clas aku..personally,aku brani kata yg dia ni mmg baik..dr BLS lagi dh nampk kredibiliti dia..suke tolong orang...bdk2 ni kata dia accident kat depan uitm,after hantar dina (awek dia) blik umh..mungkin malang xberbau..jalan licin,bru pas ujan..yg aku tau,pas dia accident dia kene htr ke HTAR klang tk rwatan selanjutnye..

aku?? rasa ralat gak ar...leh dikatakan majority g lawat rahim kat HTAR,tp aku xdpt g..aku bkn pe, aku nie bab2 ingat jalan frankly speaking failed!! hu3...bw kete reti..tp bab2 nk ingat jalan lmbat sikit download dlm memory..hu3..sbb xdpt pg,aku smpat siapkn keje2 tk file yg kene hantar esk..tp bile aku msg2 ngn budak yg melawat rahim, good news just came when bdk2 nie kata madam bg 1 day extra tk hntar file tue..ameen...

berbalik pd cite asal, aku smpt inform kt bf aku ttg rahim kat HTAR, dia pn kata dia dh jmpe..yg xleh bla, dia siap jahit pale rahim lagi..aku ingat menipu je tp bile dia cite pasl clas2, chambering..aku agk percaya..hi3..lawak lak aku rasa bf aku borak2 ngn rahim :D

pe2,moga rahim cepat sembuh..ameeen...tue je,yg aku nk highlightkn adalah malang xberbau..semoga kita semua dilindungi..insyaallah...


...aku yg tetibe takut lak bile dgr news ttg accident.....

Sunday, March 7, 2010

yea...fair n square..


salam..

erm,pade sesape yg xsuke aku cite pasl bf aku so just stop read here..hi3
..sbb cite ni psl bf aku n aku serta kwan2 kami..hu3..

actually, dh lama aku nk kenalkn bf aku kt mber2 aku..cume masa xmengizinkn,yela kalu de gathering pe2 pn bkn tentu dia free sbb bz keje..so bile dpt peluang aku pn ajukn cdangan aku..erm,sbnarnye first time bf aku jumpe mber2 aku last sem, sblum cuti raya..aku nk kuar ngn dia buke pose sama2 n kebetulan housemates aku yati n mar pn buke pose kat ctu..katne? restoran syed sek 4..hi3..so,kenal2 kt situ..tp informal la kn...2nd time aku kenalkn bf aku ngn mbr2 aku time diorg wat gathering ramai2 kat flaming...jumaat lepas..dia mati2 ckp xnak g tp memandangkn aku dh ajak dia jd dia pn g la gak..takpe la aku ckp at least awk kenal kwan2 sya kn..dia pn ok je, wpun malam tue xbyk yg leh diborakkn oleh ktrg n bf aku..aku just ckp kat dia,biase la awk first time..jgn terasa ati lak :)

then, kebetulan sbtu clasmate @ vee wat majlis rsepsi kat dewan mbsa n bf aku pn cuti aku ajakla dia..tp dis time aku kenalkn dia secara formal pd most of my friends..thanks awk sbb sudi kenal ngn kwan2 sya..
.syang awk lebey..hu3..LOVE..pics yg aku smpat amik kt my fren's wedding (vee) congrats v,
moga berbhagia hingga akhir hayat..ameen..


berdua lebih baik..

kami n mber2 aku...

kami n firmates aku tmsk tunang sp aku...


next story...


ok..cite aku stop kat ctu..pg ni aku teman dia lak g majlis kawin kwn dia kt kota kemuning..kire fair n square la..dia dh g mber aku kwin n aku pn dh g mber dia kwin..wpun aku xreti sgt nk borak,ape ye aku wat just snyum je..hi3..mjurla kwan2 dia sporting..laaayan...ha3..thanks lg kat awk sbb faham keadaan saya yg tak reti borak sgt ngn org yg xbape kenal..thanks gak sbb sudi kenalkn kwan2 awk kat sya :) LOVE again...


so,mmg fair n square...dia dh kenal kwan2 aku n aku pn dh kenal kwn2 dia..hi3..kwan2 dia sbuk tnye bile turn ktrg lak..ade ke ptt bf aku kata tunggu aku pinang dia...sabau je la,tau la smalam dia kene buli ngn aku n yati..hi3..bls dendam la tue..tp sya xkesah..ade jodoh n smpai seru, insyaallah kn..ameen



aku n bf aku kt wdding kwn dia..shukor..



kami n mber2 baik dia..

ini idea bf aku,layan je la..mber2 dia lak skong..sengal tul..
tp,ok gak kn..ha3..


...sekian..


...aku yg berharap hubungan aku n dia diberkati n dipanjangkn jodoh..
..ameen...

Wednesday, March 3, 2010

love dis song + kris allen :D





Live Like We're Dying

Sometimes we fall down, can't get back up
We're hiding behind skin that's too tough
How come we don't say I love you enough

Till it's to late, it's not too late

Our hearts are hungry for a food that won't come
And we could make a feast from these crumbs
And we're all staring down the barrel of a gun
So if your life flashed before you,
What would you wish you would've done

Yeah, we gotta start
Looking at the hands of the time we've been given
If this is all we got and we gotta start thinking
If every second counts on a clock that's ticking
Gotta live like we're dying

We only got 86,400 seconds in a day to
Turn it all around or to throw it all away
We gotta tell them that we love them
While we got the chance to say
Gotta live like we're dying

And if your plane fell out of the skies
Who would you call with your last goodbye
Should be so careful who we live out our lives
So when we long for absolution,
There'll no one on the line, yeah

Yeah, we gotta start
Looking at the hands of the time we've been given
If this is all we got and we gotta start thinking
If every second counts on a clock that's ticking
Gotta live like we're dying

We only got 86,400 seconds in a day to
Turn it all around or to throw it all away
We gotta tell them that we love them
While we got the chance to say
Gotta live like we're dying

Like we're dying, oh, like we're dying..

We only got 86,400 seconds in a day to
Turn it all around or to throw it all away
We gotta tell them that we love them
While we got the chance to say
Gotta live like we're dying

You never know a good thing till it's gone
You never see a crash till it's head on
Why do we think we're right when we're dead wrong
You never know a good thing till it's gone

Yeah, we gotta start
Looking at the hands of the time we've been given
If this is all we got and we gotta start thinking
If every second counts on a clock that's ticking
Gotta live like we're dying

We only got 86,400 seconds in a day to
Turn it all around or to throw it all away
We gotta tell them that we love them
While we got the chance to say
Gotta live like we're dying

Like we're dying, oh, like we're dying..

We only got 86,400 seconds in a day to
Turn it all around or to throw it all away
We gotta tell them that we love them
While we got the chance to say
Gotta live like we're dying..

arrggh..~he looks so cute when plying guitar..ngeee :D~


..i like dis song's lyrics..inspired me a lot..

Monday, March 1, 2010

dream come true

salam..erm...last saturday aku hepi sgt...why?? jeng3..one of my dreams come true..ho3..dream la sgt,xdela aku dpt jumpe akim af7 face to face kot..arggh..mmg spt yg dijangka,dlm tv comei..kt luar lg comei..nanar jap aku nengok akim..actually,xplan pn nk g PAS (Plaza Alam Sentral) that day..cume after makan2 wif firmates..celebrate our SP's besday + peah..- hepi belated besday heikal n peah..wish ur dream come true..ameen :D..btw,thanks a lot kak D coz belanja ktrg mkn pizza..hu3..
moga bisnes kak D bertmbah maju..ameen lg..hi3..


berbalik pd topik asal,pas mkn2 tue gurls from heikal & asso. memulekn perjalanan tk meronggeng,jaln2 cri makn,cri pasal n cri brang - shopping!! yea..hi3..so,pas belek2 bju kat SACC, ktrg g PAS..masuk2 je nmpak kete era.fm..ala,radio yg pemes tue la..ingatkn de mende,..msuk je PAS kt tgah2 byk giler org..ghupenye, mini konsert kau & aku..(drama kt astro yg pemes skrg ni) tgh2 penin sbb bising smpt ktrg g shopping...memandangkn mber2 aku xminat pn bdk2 af,jd bile free diorg belek2 bju aku tgk jap la performance diorng..arggh..aku nmpak akim perform...owh,tidak..!! gile jap aku..ho3..
(aku siap nyanyi skali lagu akim :D)


pas nk blik tue,
still ramai org time sesi autograf..aku xleh join ar sbb kene beli cd bru leh join..so tgk dr jauh je..tetibe lak bile dh abis,xrmai org akim n ariel kuar kat pentas bg kata2 penutup..ha,tnpa melepas kn peluang aku pn g dekat ngn pentas ar...owh,tidak..jarak aku ngn akim hanya lebih kurang 1+- meter...gile ah..yg klakarnye pnyela gabra nmpak akim smpai time nk take pic tue leh lak lupe ingatan cmne nk zoom...argggh...tp xpela,still dpt 1 pic akim..tgk face to face pn sgt cukup kot...akim..akim..akim...(sengal jap..)


antara pic yg aku smpat amik;









akim..akim..akim!! ;D

tue je nk cite..hi3...suke sbb jumpe akim...

-the end-
......
...........

....aku yg suke sgt dpt jumpe akim..ngeee...

Saturday, February 20, 2010

aku malas...

malasnye nk wat keje..

1)cta kene baca case tk presentation dis coming tuesday..
-dh bace skit tp xpahm connection btw question n facts of the case..bole ke cmtue..ape daa..

2)studi evidence tk test dis monday..
-urggh..sudala aku ni xbape pahm evidence ni..aduyai..
-xde manual,kene baca handout sir rama..aku je yg malas..what to do??

3)assignment criminal yg aku rsa de point nk argue...waduh2..
-inila assignment yg aku rsa pling menguji otak aku..puas aku pk,belok sna belok sni facts of the case tk assignment ni,tp still aku xsure the right answer..help me please!!

4)nk balik shah alam ptg nie...waaa..xsuke! xsuke! xsuke!..
-sape yg suke kene blik blaja bile dh abis cuti..aku la slah sorgnye..tensen la,kene pk psal keje,file,studi,test..mmgla aku penin..syok bile cuti jalan2 ngn family,shopping..g zoo..hi3..seronokla!!
-tp nk blik dh..ish!!!

5)iron bju tk next week..eeee..malas giler!!
-aku mlas nk wat tp kene wat gak..serius..bile mlas seme keje xjdi..

dan byk lgi mende xsettle..bole x kalu xnk blik,xnk stat clas,nk relax je..hi3..ape2 la labu,
yg aku tau rite now aku mmg malas!!!!


Ya ALLAH,kuatkan semangat hambaMu ini utk belajar..ameen..


...aku yg malas thap gaban sekarang nie...

Monday, February 8, 2010

i like!! ~awesome + adorable~

ready to fall in love for 2nd time efa?? :D

its was awesome and adorable!!



awesome!!!




adorable!!


....he was so cool...


...aku yg tetibe melayan jiwang..hu3

Sunday, February 7, 2010

done!!

keje2 yg dh settle..aku leh tarik nfas lega wlaupun skejap..

1) company..letter of advise..
part aku yg other issues dh siap..tp tak tau la tul ke x..yg penting aku dh wat pe yg ptt..
if de kene edit, aku akan usahakn..hu3..

*done!!

2) criminal assignment 2, part aku quest c n d..
c aku tak siap sbb tak tau under which topic..nk kata sanction, summons cm tak reti nk relatedkn wif facts of the case..sori guys (my firmates) aku mmg tak tau nk wat under pe..tomorrow aku akn discuss blik ngn diorg..pe2 stu quest dh settled!

*done also!!

3)iron baju tk nextweek..
wlaupn tak larat, aku gagahkn gak iron bju2 tk next week smpai abis..prut tgh lapar pn xkish,yg penting settlekn bju dulu..akhirnya..siap juga!!

*yaah!! done!!


in process....

1)magesterial skills..
kene wat facts of the case, docs yg penting..id lagi..argh, bapak malasnye..!!
xsuke! xsuke! efa xsuke!! aish...


pas habis keje,nk tdo!! wlaupn tak cm tak dpt tdo yg cukup..hu3..

sbnarnya...efa nk cuti!!!whai cuti midterm ceptlah menjelmakn diri!!

...aku yg still malas nk wat keje...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



Gratisan Musik

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers